Екологічний аудит міста Покров

8

Мета проекту. Проведення комплексної оцінки стану навколишнього природного середовища м. Покров за результатами екологічного аудиту, а також визначення головних напрямків дій, заходів і ресурсів, необхідних для поліпшення екологічної безпеки та оздоровлення стану навколишнього середовища міста.

 

Проблема (передумови, обґрунтування необхідності реалізації проекту)

Екологічний аудит міста не проводився, або не був доведений до мешканців міста. Очевидний сталий ріст захворювань, зумовлений несприятливим станом навколишнього середовища і незадовільними умовами життя, вкрай потребує його проведення.

Усі порушені нормативи екологічних факторів протягом життя людини викликають хронічну, кумулятивну та синергічну дію і  спричиняють різноманітні захворювання, зменшують фізичний розвиток дітей, скорочують тривалість життя людини, а також змінюють структуру захворюваності і смертності мешканців Покрова.

 

План заходів з реалізації проекту  В ході реалізації проекту буде проведена оцінка стану атмосферного повітря, поверхневих вод, якості питної води, забруднення ґрунтів, стан поводження з відходами, та інші основні фактори впливу. Оцінці також будуть піддані фізичні фактори впливу (радіаційні, акустичні, електромагнітні) на здоров’я мешканців та довкілля. 

Очікуваний результат

  1. Вдосконалення екологічного управління та екологічного моніторингу.
  2. Отримаємо першочергові заходи для суб’єктів господарювання щодо мінімізації техногенного навантаження на навколишнє середовище і мешканців міста.
  3. Підвищення рівня суспільної екологічної свідомості.
  4. Розробка міської комплексної Програми з екологічної безпеки та оздоровлення м. Покров.
  • Статус: Допущений до голосування
  • Автор: Коротиш Ганна Олександрівна
  • Бюджет: 99000 грн
  • Категорія: Зміни світ
  • Дата реєстрації: 06.09.2017
  • Номер проекту: 009Ц
Файли проекту: